Quantcast
Channel: Kayıp Paylaşımlar Koleksiyoncusu
Viewing all 3888 articles
Browse latest View live

Yeni Video: R.E.M. "That Someone Is You"

0
0
Geçtiğimiz yıl dağılan alternatif rock efsanesinin son albümünden bir video klip daha yayınlandı. Blue'da olduğu gibi klibin yönetmeni James Franco... Yönetmekle kalmayan oyuncu aynı zamanda kamera karşısına geçmiş ve Grease filmine selam çakmış...




2'nci Bumerang Ödülleri için Heyecan Dorukta!

0
0
Türkiye’nin en iyi blog ve sitelerinin ödüllendirildiği Bumerang Ödülleri’nde jürinin seçimleriyle ilk 3 belli oldu, şimdi sıra ödül töreninde. Ödül töreni öncesinde Bumerang yayıncıları #icerikaskina ustalarla atölyeye giriyor.

Hilton Convention Center’da gerçekleşecek “Ustalardan İyi İçerik Atölyesi” başlığı altındaki oturumlar ile bloggerlar öncelikle, daha etkin yayıncılık tekniklerini keşfediyor. Atölyeye katılan ustaların arasında Gizmodo’nun Yazı İşleri Müdürü Matthias Sternkopf ve Edelman Digital İngiltere’den Emma Gannon yer alıyor.

bumerang odulleri iyi icerik atolyesi

Atölyeye katılanları bir de sürpriz bekliyor: #icerikaskina hashtagiyle en güzel içeriği saat 19:00’a kadar Twitter'da paylaşan 5 şanslı kişi iPod shuffle kazanıyor! Atölyenin ardından Geveze’nin sunacağı 2. Bumerang Ödülleri ise Twitter’dan #bumerangodulleri hashtagiyle takip edilebilir. Ödül töreni sonrası kazananları bumhaber’den öğrenebilirsiniz!

Bir bumads advertorial içeriğidir.


David Vann, İstanbul’a Geliyor!

0
0
O, çocukluğunu Alaska’da geçirdi. Anlattıklarına bakılırsa tahmin edebileceğimizden çok daha ıssız ve yalnız bir coğrafyaydı bu… İnsanı kolayca verilemeyecek kararlar konusunda yüreklendiriyordu… On üç yaşındaydı ve bir gün, babasının annesiyle yaptığı bir telefon konuşmasına şahit oldu. Adam, kadına “sensiz yaşayamıyorum” diyordu. O yaşta bir çocuk için bile esaslı bir klişe! Neden sonra babasının elindeki silahı gördü, silah şakağa dayandı ve ateş aldı!

David Vann, 06-07 Aralık 2012 tarihleri arasında İstanbul’da olacak…

Yukarıda yazanlar iyi kurgulanmış bir hikaye gibi dursa da bunlar David Vann’ın yaşadığı gerçekler! Üstelik bu onun garip tesadüfler ve ölümlerle örülü hayatı için sadece bir başlangıç…

İlk romanı Caribou Adası’yla tanıdığımız David Vann, yıllarca yayımlatamadığı kitaplarının Avrupa’da keşfedilip heyecan yaratmasından sonra bir efsaneye dönüştü. Gerçekler ve hayal ürününün iç içe geçtiği romanın sürpriz sonu, romanı unutulmazların arasına yerleştirmişken kısa süre önce de yazarın öykülerini topladığı “Bir İntihar Efsanesi” kitabıyla tanıştık.

Sıra, bu olağanüstü kitapların yaratıcısıyla tanışmaya geldi! 06 Aralık 2012, Perşembe günü İstanbul’a gelecek olan Vann, iki gün süreyle okurları ve Türk basınıyla buluşacak. İşte yazarın Avrupa’da fırtınalar koparan ve dilimize de çevrilmiş iki kitabı hakkında küçük hatırlatmalar:

Baba intihar eder ve çocuk görürse…
… bu her şeyi değiştirir! Dramların içeriği değişse de hepimiz için ortak iki sonuç doğuruyor: Altında ezil ya da bundan güç al. David Vann, küçük bir çocukken babasının ölümünü saniyesi saniyesine izleyen biri olarak “dramdan güç almış”a benziyor. Ancak elbette bıraktığı izleri inkar etmek mümkün değil, Caribou Adası’nda bu tuhaf itici gücün varlığını hissedebiliyorsunuz… Tıpkı kısa bir süre sonra yayımlanacak olan “Bir İntiharın Efsanesi”nde resmen tanışabileceğiniz gibi!

David Vann, ölünün diriye yaptırdıklarının anıtı, muhteşem bir yazar…

Caribou Adası, otobiyografik özellikler taşıyan bir “ilk” roman. Henüz 13 yaşındayken babasının gözleri önünde kendini öldürüşüne tanık olan David Vann, bu olayı farklı bakış açılarından dokuz öyküde toplamıştı. Legend of a Suicide (Bir İntiharın Efsanesi) adlı bu öykü kitabı, bir anlamda Caribou Adası’nın öncüsüydü; çünkü yazar bu romanında, daha önce yazdığı öykülerdeki bazı kişilere ve olaylara da yer veriyor.

Alaska’nın ıssız bir bölgesinde yaşayan Gary ve otuz yıllık eşi Irene, Kaliforniya’dan ayrılıp buraya yerleşmişlerdir. Oğulları ve kızları yuvadan uçup kendi yaşamlarını kurduktan sonra, ömür boyu sorunlar ve doyumsuzluklarla boğuşan Gary, Alaska yakınındaki bir adada kendi elleriyle bir kütük-kulübe yapmayı kafasına koyar. Temeli bile olmayan, sıfırdan yapacakları bu ev, karı-kocanın ortak çalışmasıyla gerçekleşecektir. Ne var ki, Irene bu kulübe takıntısının ardında Gary’nin kendisini terk etme planı olduğundan kuşkulanır ve bu kuşku giderek fiziksel bir hastalığa dönüşür.

Simgesel açıdan bir beraberliğin kurtarılması çabasını irdeleyen roman, fonda Alaska’nın haşin ama harika coğrafyasını yansıtırken, aşkı, acıyı, umudu ve umutsuzluğu yalın, akıcı bir dille anlatıyor. Romanın en çarpıcı tarafı ise şüphesiz öngörülemeyen ve büyük bir şaşkınlık yaratan finali şüphesiz!

Bir İntihar Efsanesi!

“Jim tekrar Roy’un yanına oturup onu seyretti. Hâlâ aynıydı, tamamen aynı. Biraz öteye fırlayan 44’lük Magnum’u eline aldı. Namluyu kendi kafasına dayadı, fakat indirip manyak gibi gülmeye başladı. Kendini öldüremiyorsun bile, dedi kendi kendine yüksek sesle. Sadece kendini öldürme oyunu oynuyorsun. Önündeki elli yıl boyunca ayık kalıp her dakika bunu düşüneceksin. Senin payına düşen bu.”

Hayatta herkesin payına düşen acı vardır. Ölüm başı çeker. Hele insanın yaşamına farklı bir yoldan girdiyse... İntihar eden babaya duyulan özlem, sadece öfke duygusuyla bastırılabilir. Ne hesap sorulabilir ona, ne de anlamaya çalışılır. Ama gün gelir, yazar, alıp kalemi eline bedel ödetir bırakıp gidene; altından kalkamayacağı bir acı yükleyerek...

Bir İntihar Efsanesi, Caribou Adası’yla tanıdığımız Amerikan edebiyatının genç yıldızı David Vann’ı dünya çapında üne kavuşturan kitap. Gerçekle kurmacanın çok ince bir çizgiyle ayrıldığı, insanı, farkına varmadan ya da varmak istemeden alıp götüren öyküler...

“Bir İntihar Efsanesi, adının vurguladığı gibi kişisel bir mitosu irdeleyerek, dağılmış bir ailenin geçmişine uzanıyor, o geçmişi yeniden sorguluyor ve yeniden kurguluyor.” 
Stewart O’Nan, Kayıplar İçin Türküler’in yazarı

DAVID VANN, 1966’da Alcut Adaları’nda doğdu ve çocukluğunu Alaska’nın Ketchikan şehrinde geçirdi. 13 yaşındayken babası intihar eden David Vann bu olayın altında ezilmedi, tam tersine onu yaşama tutunmak için bir çıkış noktası olarak aldı ve Legend of a Suicide (Bir İntiharın Efsanesi) adlı ilk kitabında bu intiharı işledi. Ama 12 yıl boyunca hiçbir yayınevi onun kitabıyla ilgilenmeyince David Vann denizciliği seçti, kaptan ve tekne yapımcısı oldu. Oysa aynı kitap günümüzde edebiyat çevrelerinde büyük ilgi uyandırarak Fransa’daki Médicis Ödülü dahil 10 büyük ödül kazandı ve New Yorker Kitap Kulübü’ne seçildi; bir bölümü Türkiye’de geçen A Mile Down: The True Story of a Disastrous Career at Sea (Bir Mil Ötede: Denizde Talihsiz Bir Mesleğin Öyküsü) adlı anı kitabı çoksatarlar arasına girdi; Last Day On Earth: A Portrait of the NIU School Shooter, (Dünyadaki Son Gün: NIU [Kuzey Illinois Üniversitesi] Katili Steve Kazmierczak’ın Portresi) adlı kitabıyla AWP Kurgu-Dışı ödülünü kazandı. David Vann, profesör olarak San Francisco Üniversitesi’nde ders vermekte, ayrıca Esquire, Outside, Men’s Journal dergileri ve Sunday Times gazetesi için düzenli olarak makaleler yazmaktadır. Son kitabı Dirt (Pislik) 2012’de yayımlandı.


Theodora Kürt Tiyatrosu'nda

0
0
Tiyatro yazarı Haşmet Zeybek'in Theodora adlı oyununu yönetmen ve oyuncu Aydın Orak Kürtçeye çevirdi. 
Peri Yayınları'ndan çıkan tiyatro oyunu Theodora, kitapçılarda yerini almaya başladı.

Mimus oyunlarından oluşan kitap Theodora'nın tiyatroyla imtihanını ele alıyor. Haşmet Zeybek'in Theodora üçlemesinin ilk oyunu olan kitap, Kürtçe'nin kurmanci lehçesiyle yayına hazırlandı. Aydın Orak daha önce Yaşar Kemal'in Teneke, Gogol'un Bir Delinin Güncesi, Henrik İbsen'in Nora oyunlarını Kürtçe'ye çevirmişti.

Oyunun tanıtımından: Babil, Sümer, Mısır, Anadolu da yoğrulur fısır fısır, Olimpos’a gelirler, olurlar on iki ölmezler. Yüz kilometre aşağıda da, bizim Erdemitliler, yani yirmi altı ölümsüz kahraman. Böylece, sarsılmaz Zeus düzeni de çözülür. İzmir’de ise artık herkes insan, burada herkesin mücadelesi doğayla. Doğa filozofları dönemi; Tales’le başlayan bu dönem, üç kuşak, on beş filozof, Aristoteles’le biter. İstanbul’da tanrılar tekleşir, gökyüzüne yerleşir. 


Sony'den Son Bond Görevi; "Kaçırılan Ajanı Bulabilecek Misin?"

0
0
Sony, “Skyfall” konseptli yarışmalarıyla ödül dağıtmaya devam ediyor. Yeni görev, aynı zamanda final görevi. Sony Türkiye Facebook Sayfası’ndan verilecek talimatlarda, Ajan S olarak karargahtan alacağınız 3 farklı görevle, tüm ipuçlarını takip ederek kaçırılan ajanı kurtarmanız bekleniyor. Zekice kurgulanmış her göreve ait farklı videolar hazırlanmış. Videoları izleyip, seni kayıp ajana adım adım yaklaştıracak ipuçlarını bulmanız isteniyor.

Her görevin sonunda doğru cevaba ulaşan kişiler, Sony’den muhteşem ödüller kazanma şansını yakalıyor.

Birinci görev; 30 Kasım–3 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek ve görevi doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Bravia HX850 TV, bir kişi de  Xperia Tablet S kazanma şansı yakalayacak.

İkinci görev; 3-6 Aralık 2012 tarihlerinde devam edecek ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi NEX-5R fotoğraf makinesi, bir kişi de Xperia ion akıllı telefon kazanma şansı yakalayacak.

Üçüncü görev; 6-10 Aralık 2012 tarihleri arasında devam ediyor olacak ve doğru cevaplayanlar arasından yapılacak çekilişle; bir kişi Xperia ion akıllı telefon, bir kişi de MDR-1 kulaklık kazanma şansı yakalayacak.


Videoyu dikkatle izle, ipucunu bul. Bulacağın her cevap seni Ajan’a biraz daha yaklaştıracak. Unutma, hayatı senin elinde!

Yarışmaya http://on.fb.me/TvnXgs linkinden ulaşabilirsin.

Yarışmayla ilgili detaylı bilgi Sony Türkiye Facebook sayfasında: http://www.facebook.com/SonyTR

Bir bumads advertorial içeriğidir.


2012’nin En İyi Albümleri Listeleri: Uncut Top 75

0
0
İngiliz müzik dergisi Uncut, yıla damgasını vurduğunu düşündüğü 75 albümlük listeyi duyurdu. Şu ana kadar açıklanan listeler içinde en ilginci olduğunu görmek için ilk onu incelemek yeterli. Anlaşılan uncut yazarları klasik sound ve isimlere daha fazla önem vermiş...

75 Carter Tutti Void - Transverse
74 Bat For Lashes - The Haunted Man
73 The Jon Spencer Blues Explosion - Meat + Bone
72 Rufus Wainwright - Out of The Game
71 Lee Ranaldo - Between The Times And The Tides
70 Simone Felice - Simone Felice
69 Ty Segall - Twins
68 Woods - Bend Beyond
67 Cornershop - Urban Turban: The Singhles Club
66 Goat - World Music
65 Nite Jewel - One Second Of Love
64 Orbital - Wonky
63 Calexico - Algiers
62 Ian Hunter & The Rant Band - When I'm President
61 Thee Oh Sees - Putrifiers II
60 The Liminanas - Crystal Anis
59 Father John Misty - Fear Fun
58 Donald Fagen - Sunken Condos
57 David Byrne & St. Vincent - Love This Giant
56 Pond - Beard, Wives, Denim
55 The 2 Bears - Be Strong
54 Yeti Lane - The Echo Show
53 Public Image Ltd - This is PiL
52 Cate Le Bon - Cyrk
51 Lana Del Rey - Born To Die
50 Laetitia Sadier - Silencio
49 Damon Albarn - Dr Dee
48 Howlin Rain - The Russian Wilds
47 Anais Mitchell - Young Man In America
46 Cat Power - Sun
45 Japandroids - Celebration Rock
44 Sun Araw & M Geddes Gengras Meet The Congos - Icon Give Thank
43 Neil Young & Crazy Horse - Americana
42 Dirty Projectors - Swing Lo Magellan
41 Flying Lotus - Until The Quiet Comes
40 First Aid Kit - The Lion's Roar
39 Dirty Three - Toward The Low Sun
38 Lightships - Electric Cables
37 Patterson Hood - Heat Lightning Rumbles In The Distance
36 Sun Kil Moon - Among The Leaves
35 Six Organs of Admittance - Ascent
34 Bobby Womack - The Braves Man In Universe
33 Micachu & The Shapes - Never
32 Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge
31 Hot Chip - In Our Heads
30 Ry Cooder - Election Special
29 The Chris Robinson Brotherhood - Big Moon Ritual
28 Paul Weller - Sonik Kicks
27 Alabama Shakes - Boys & Girls
26 Graham Coxon - A&E
25 Patti Smith - Banga
24 Allah-Las - Allah-Las
23 Julia Holter - Ekstasis
22 Mark Lanegan Band - Blues Funeral
21 Beachwood Sparks - The Tarnished Gold
20 The xx - Coexist
19 Neneh Cherry and The Thing - The Cherry Thing
18 Sharon Van Etten - Tramp
17 Grimes - Visions
16 The Ty Segall Band - Slaughterhouse
15 Field Music - Plumb
14 Paul Buchanan - Mid Air
13 Dexys - One Day I'm Going To Soar
12 Go-Kart Mozart - On The Hot Dog Stands
11 Tame Impala - Lonerism
10 Bruce Springsteen - Wrecking Ball
09 Neil Young & Crazy Horse - Psychedelic Pill
08 Grizzly Bear - Shields
07 Ty Segall & White Fence - Hair
06 Bill Fay - Life is People
05 Frank Ocean - Channel Orange
04 Dr John - Locked Down
03 Jack White - Blunderbuss
02 Bob Dylan - Tempest
01 Leonard Cohen - Old Ideas

Diğer dergilerin listelerine şurdan bakabilirsiniz...


2012’nin En İyi Albümleri Listeleri: Q Top 50

0
0
Albüm listeleri içinde popüler isimlere en fazla yer veren dergi Q, seçimini numaralandırmamış ve alfabetik olarak sıralamış. Muse albümünün listede kendine yer bulmuş olması hayli şaşırtıcı.

The 2 Bears - Be Strong

Alabama Shakes - Boys & Girls
Alt-J - An Awesome Wave
Paul Banks - Banks
Bat For Lashes - The Haunted Man
Beach House - Bloom
Jake Bugg - Jake Bugg
David Byrne & St. Vincent - Love This Giant
Cat Power - Sun
Leonard Cohen - Old Ideas
Daphni - Jiaolong
Lana Del Rey - Born To Die
Dirty Projectors - Swing Lo Magellan
Django Django - Django Django
Bob Dylan - Tempest
EL-P - Cancer4Cure
Field Music - Plumb
Go-Kart Mozart - On The Hot Dog Streets
Grimes - Visions
Grizzly Bear - Shields
Ren Harvieu - Through The Night
Richard Hawley - Standing At The Sky's Edge
Here We Go Magic - A Different Ship
Hot Chip - In Our Heads
Elton John Vs. Pnau - Good Morning To The Night
Josephine - Portrait
The Killers - Battle Born
Kindness - World, You Need A Change of Mind
Mark Lanegan Band - Blues Funeral
The Maccabees - Given to the Wild
Mala in Cuba - Mala in Cuba
Mumford & Sons - Babel
Muse - The 2nd Law
Frank Ocean - Channel Orange
Orbital - Wonky
Peaking Lights - Lucifer
Plan B - Ill Manors
Emeli Sande - Our Version of Events
Saint Etienne - Words And Music By Saint Etienne
School Of Seven Bells - Ghostory
Bruce Springsteen - Wrecking Ball
Tame Impala - Lonerism
Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Trouble
The Vaccines - Come Of Age
Sharon Van Etten - Tramp
The Walkmen - Heaven
Jessie Ware - Devotion
Paul Weller - Sonik Kicks
Jack White - Blunderbuss
Bobby Womack - The Bravest Man In The Universe


Diğer Best of 2012 listelerine şurdan ulaşabilirsiniz...

Dizi Ajandası : 3 / 9 Aralık

0
0
Sezon aralarına girmek üzereyken, bu hafta ekranlarda bolca dizi yayında. Pazar akşamının ağır topları hariç diğer günler bolca dizi sunmaya devam ediyor. Sezon finallerinin de yavaş yavaş başladığını söyleyelim. Sezon arası veren dizilerden sonra komedi ağırlığına bürünen pazartesiyi, “Sons of Anarchy”nin sezon finaline sahne olacak bol seçenekli salı akşamı takip ederken, çarşamba akşamına “American Horror Story” ve “Arrow” damgasını vuracak. Perşembe ve cumanın merakla beklenen dizileri bu hafta yerli yerinde. Haftayı sezon finallerine bir kala nefes kesmesi beklenen “Dexter” ve “Homeland” kapatacak...


Pazartesi:
2 Broke Girls 2x09 And The New Boss (CBS)
90210 5x09 902-100 (CW)
Adventure Time with Finn and Jake 5x05 All the Little People (Cartoon Network)
Bones 8x09 The Ghost in the Machine (FOX)
Castle 5x09 Secret Santa (ABC)
Gossip Girl 6x08 It’s Really Complicated (CW)
Hawaii Five-0 3x09 Death Wish (CBS)
How I Met Your Mother 8x09 Lobster Crawl (CBS)
Mike & Molly 3x09 Mike Takes a Test (CBS)
Primeval: New World 1x6 Clean up on Aisle Three (Space)
The Mob Doctor 1x09 Fluid Dynamics (FOX)
Tron: Uprising 1x11 Grounded (DisneyXD)


Salı:
Ben & Kate 1x10 The Trip (FOX)
Brickleberry 1x10 The Dam Show (Comedy Central) [Sezon Finali]
Call Me Fitz 3x10 Apoca’ Smokes Now (DirectTV)
Don’t Trust the Bitch in Apartment 23 2x05 Whatever It Takes… (ABC)
Emily Owens, M.D. 1x07 Emily and…The Good And The Bad (CW)
Go On 1x11 The World Ain’t Over ‘Til It’s Over (NBC)
Happy Endings 3x05 P&P Romance Factory (ABC)
Hart of Dixie 2x09 Sparks Fly (CW)
Less Than Kind 3x10 Jerk Chicken (DirectTV)
Level Up 2x07 TBA (Cartoon Network)
Leverage 5x12 The White Rabbit Job (TNT)
New Girl 2x10 Bathtub (FOX)
Parenthood 4x10 Trouble in Candyland (NBC)
Private Practice 6x08 Life Support (ABC)
Raising Hope 3x09 Squeak Means Squeak (FOX)
Rizzoli & Isles 3x12 Love the Way You Lie (TNT)
Sons of Anarchy 5x13 J’ai Obtenu Gette (FX) [Sezon Finali]
The Hour 2x4 (BBC2)
The Looney Tunes Show 2x10 A Christmas Carol (Cartoon Network)
The Mindy Project 1x08 Two To One (FOX)
The New Normal 1x11 Baby Proofing (NBC)
The Ricky Smiley Show 1x10 Where They Belong (TV One)
Underemployed 1x08 TBA (MTV)


Çarşamba:
American Horror Story 2x08 Unholy Night (FX)
Arrow 1x08 Vendetta (CW)
Chicago Fire 1x08 Leaving the Station (NBC)
Criminal Minds 8x10 The Lesson (CBS)
Guys with Kids 1x10 TBA (NBC)
Happily Divorced 2x14 Meet the Parents (TV Land) 
Hot in Cleveland 4x02 A Midwinter Night’s Sex Comedy (TV Land)
Law & Order: SVU 14x09 Dreams Deffered (NBC)
Nashville 1x08 Where He Leads Me (ABC)
Suburgatory 2x07 Krampus (ABC)
Supernatural 8x09 Citizen Fang (CW)
The Middle 4x09 Christmas Help (ABC)
The Neighbors 1x09 Merry Crap-mas (ABC)
Whitney 2x03 Sex, Lies and Alibis (NBC)


Perşembe:
30 Rock 7x08 My Whole Life Is Thunder (NBC)
Beauty and the Beast 1x08 Trapped (CW)
Burn Notice 6x15 Best Laid Plans (USA)
Elementary 1x09 You Do It To Yourself (CBS)
Glee 4x09 Swan Song (FOX)
Grey’s Anatomy 9x08 Love Turns You Upside Down (ABC)
It’s Always Sunny in Philadelphia 8x08 Charlie Rules the World (FX)
Last Resort 1x09 Cinderella Liberty (ABC)
Parks and Recreation 5x09 Ron & Dianne (NBC)
Person of Interest 2x09 C.O.D. (CBS)
Reality Show 1x06 Manipulation (Showtime)
Scandal 2x08 Happy Birthday, Mr. President (ABC)
The Big Bang Theory 6x10 The Fish Guts Displacement (CBS)
The League 4x08 The Anchor Baby (FX)
The League 4x09 Bro-lo El Cordero (FX)
The Office 9x09 Dwight Christmas (NBC)
The Vampire Diaries 4x08 We’ll Always Have Bouburn Street (CW)
Two and a Half Men 10x10 One Nut Johnson (CBS)
Unsupervised 1x11 The Great Traveler’s Road (FX)
Up All Night 2x09 I Can’t Quit You (NBC)


Cuma:
Blue Bloods 3x09 Secrets and Lies (CBS)
CSI: NY 9x10 The Real McCoy (CBS)
For Better or Worse 2x34 The Truth Stings (TBS)
For Better or Worse 2x35 The Big Day (TBS)
Fringe 5x08 The Human Kind (FOX)
Haven 3x11 Last Goodbyes (SyFy)
Last Man Standing 2x06 Circle of Life (ABC)
Malibu Country 1x06 Bro Code (ABC)
Nikita 3x06 Sideswipe (CW)


Pazar:
American Dad! 6x08 Adventure in Hayleysitting (FOX)
Bob’s Burger 3x08 The Unbearable Like-Likeness Gene (FOX)
Dexter 7x11 Do You See What I See? (Showtime)
Family Guy 11x07 Friends without Benefits (FOX)
Homeland 2x11 The Motherfucker with a Turban (Showtime)
Misfits 4x7 (E4)
The Cleveland Show 4x05 A Vas Deferens Between Men and Women (FOX)
The Mentalist 5x10 Panama Red (CBS)
The Simpsons 24x07 The Day The Earth Stood Cool (FOX)



Yeni Şarkı: Nick Cave & The Bad Seeds "We No Who U R"

0
0
Hafta içinde yeni albüm müjdesi veren Nick Cave & Bad Seeds, arayı fazla açmadı ve albümden ilk şarkıyı kulaklarımıza gönderdi.



Vizyona Giren Filmler : 30 Kasım

0
0
Altı filmi ağırladığımız vizyon, yarı yarıya yerli ve yabancı filmlere bölünmüş durumda. Nicelikte zengin ama nitelikte kısır haftanın en çok öne çıkanı “Operasyon Argo” olurken, aynı zamanda yılın en iyi filmlerinden biri... Geri kalan beş filmden "Simurg" dışında birşeyler anlatmaya çalışan bir derdi olan yok...


Van Gölü Canavarı
Yönetmen: Mehmet Bükülmez, Caner Aygen
Oyuncular: Selahattin Taşdöğen, Ceylan Yılmaz, Naci Taşdöğen
Sinemamızda daha çok komedi lazım tamam ama bu tip yapımların izleyip unutulmasını geçelim, izlenmeye gerek duymadan unutulduğunu görmek lazım. Hep aynı şeyi tekrarlamak gibi oluyor ama, zeki komediler lazım sinemamıza... Özlem duyduğumuz o siyah beyaz yeşilçam filmlerinin havasını, bütünlüğünü ne ara kaybettiğimizi sormak, sordurmak lazım. En kötü örneğin bile belli bir çıtayı aşabildiği bir dönemi bulmuş sinemamız, 90’lardan bu yana savruk şekilde tuhaf örneklerle kötü ile iyi arasında kocaman bir uçurum açıyor. Tv filmi tadındaki örneklerle beyazperdedeki bu işgal hiçbir işe yaramıyor. Aslında bu tip filmler için HBO ayarında bir kanal lazım, elin Amerikalısı Hitchcock’u, Elizabeth Taylor’u anlatan filmleri vizyona sokmuyor, kanalda gösteriyor. Biz Van Gölü Canavarını yıllar sonra işleme derdindeyiz... Hesaplaşamadığımız koca bir tarih, boyumuzu aşan sorunlar ve bunların getirdiği bolca öykü varken popüler örneklerin gelmesiyle adımlarımızı farkediyoruz... İki ileri bir geri!


Evrenin Askerleri: İntikam Günü / Universal Soldier IV
Yönetmen: John Hyams
Oyuncular: Jean-Claude Van Damme, Scott Adkins , Dolph Lundgren
Zamanının önemli aksiyon örneklerinden birini sinemada görmek güzel, ama sadece o kadar. Sıradan bir akşamda tvde rastlayıp izlemeye başlasak ortasına gelmeden sıkılacağımız kötülükteki filmin vizyonda ne aradığını anlamak, en azından mantık çerçevesinde yanıtlamak mümkün değil... 90’ların aksiyonunun dirilmesi zor artık, türün teknolojiyle gelişmesinden sonra bu tür örneklerin oraya bir kapı açması ancak hayal... 


Havana’da Yedi Gün / 7 dias en La Habana
Yönetmen Kolektifi
Oyuncular: Josh Hutcherson, Daniel Brühl, Emir Kusturica
Üç kopyayla sadece İstanbul’da vizyona giren film, Havana’yı merkeze alıp bir haftayı anlatmaya kalkıyor. Hergünü farklı bir yönetmenin gözünden aktararak... Bu tür filmlerin bugüne dek pek hayrını gördüğümüzü söylemek mümkün değilken, Havana’da Yedi Gün bundan daha kötüsü olamaz dedirtiyor zaman zaman... Mekan dışında hiçbir ortak nokta olmayınca bu tür antolojilerin olmazsa olmazı konsept bir türlü oluşmuyor. Bütünlüğü olmayan, ayrı ayrı da seyredilebilecek bir kısa filmler toplaması olabiliyor anca... Yedi yönetmen olmasına rağmen, tek bir senarist olması zaten yeterince tuhaf...


Simurg
Yönetmen: Ruhi Karadağ
Oyuncular: Ali Ekber Akkaya, Çiğdem Kazan, Refik Ünal
Açlık grevi konusunu ele alarak 12 yıllık süreçte tamamlanan yeni nesil belgesel, sadece konu bakımdan sınıfı geçebilen bir örnek. Bazen sadece içeriği alkışlamak gerekir ya, işleniş iyi olmasa bile içinizden “helal be, bu ülkede böyle örneklerde var” demek gelir ya... Tam öyle bir film Simurg, bu yüzden alkışlanmalı destek görmeli...


Görünmeyenler
Yönetmen: Melikşah Altuntaş
Oyuncular: Nihan Okutucu, Duru Ok, Deniz Özmen
Tek mekanda, eldeki ve evdeki kameralarla anlatılan perili ev denemesi “Blair Cadısı” ile gübresi çıkana kadar kullanılan buluntu film tarzında yerli örnek, sonuna kadar dayanılması zor olan 83 dakikalık zaman kaybı... Koca bir türe öykünmelerle, turnesol kağıdı işlerle yeni bir örnek ekleme çabası insanın aklına niye gelir, çevresinde bir akıllı adam neden olmaz, “dur arkadaş bunda özgün birşey yok” diye acı söyleyecek bir dost neden olmaz... Aslında bu durumu film çekmek lazım, daha fazla gereceği kesin...


Operasyon: Argo / Argo
Yönetmen: Ben Affleck
Oyuncular: Ben Affleck, Bryan Cranston, Alan Arkin
Tuhaf adam şu Affleck... Oyunculuğu ne kadar kötüyse yönetmenliği o kadar iyi... Rol seçen adamla, yönetecek film seçen adam aynı mı acaba diye sormadan edemiyor insan... Mevcut iki filminden anladığımız kadarıyla iyi seçimler yapıyor, bir sinema duygusu var, anlatacağı öyküdeki sinema duygusunu görebilip yakalayabiliyor. Bu kez yaşanmış bir öykü anlatıyor. Mükemmel bir film çıkmış ortaya, işlendiği dönemin sinemasına dair göndermelerle süslenen hicvi, müthiş gerilimiyle yılın kaçırılmaması gerekeni...


2012’nin En İyi Albümleri Listeleri: Spin Top 50

0
0
Spin dergisi de 2012'nin en iyi albümleri listesini açıklayanlar arasına katıldı. Her türü kucaklayan liste, diğer dergilerin yer vermediği albümleri de bolca içeriyor. Şu ana kadar yayınlanan listelere bakarak Frank Ocean'ın yılın en iyi albümüne imza attığını söyleyebiliriz...


50. fun. - Some Nights
49. Heems - Nehru Jackets
48. Best Coast - The Only Place
47. Metric - Synthetica
46. Spoek Mathambo - Father Creeper
45. Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
44. Deftones - Koi No Yokan
43. Kathleen Edwards - Voyageur
42. Lindstrom - Six Cups of Rebel and Smalhans
41. Purity Ring - Shrines
40. Animal Collective - Centipede Hz
39. Roc Marciano - Reloaded
38. Taylor Swift - Red
37. R. Kelly - Write Me Back
36. Beak> - >>
35. Jack White - Blunderbuss
34. Mala - In Cuba
33. Thee Oh Sees - Putrifiers II
32. Goat - World Music
31. The xx - Coexist
30. Frankie Rose - Interstellar
29. Dinosaur Jr. - I Bet On Sky
28. Jessie Ware - Devotion
27. Sleigh Bells - Reign of Terror
26. Tame Impala - Lonerism
25. Action Bronson - Blue Chips
24. Cat Power - Sun
23. Dirty Projectors - Swing Lo Magellan
22. Torche - Harmonicraft
21. Daphni - Jiaolong
20. Pallbearer - Sorrow and Extinction
19. Traxman - Da Mind of Traxman
18. King Tuff - King Tuff
17. Grizzly Bear - Shields
16. Fiona Apple - The Idler Wheel...
15. Baroness - Yellow & Green
14. Godspeed You! Black Emperor - Allelujah! Don't Bend! Ascend!
13. Cloud Nothings - Attack on Memory
12. Death Grips - No Love Deep Web
11. Future - Pluto
10. Santigold - Master of My Make-Believe
9. Ty Segall - Twins
8. Killer Mike - R.A.P. Music
7. Swans - The Seer
6. Bat for Lashes - The Haunted Man
5. Miguel - Kaleidoscope Dream
4. DJ Rashad - Teklife Vol. 1 - Welcome to the Chi
3. Japandroids - Celebration Rock
2. Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d. city
1. Frank Ocean - Channel Orange

Tüm listelere şurdan ulaşabilirsiniz...


Müziğin Çarpışmasına Kulak Ver!

0
0
14 Aralık 2012 akşamı Küçükçiftlik Parkı’nda gerçekleşecek Red Bull SoundClash’te, maNga ve Athena grupları yepyeni bir projeyle bir araya geliyor. Peki, müthiş bir çarpışmaya tanık olacağımız SoundClash ne mi?

Anadolu ozanlarının çarpışmalarına benzeyen bu etkinlik, adeta bir cover şöleni. 2 ayrı sahnede birbirleriyle çarpışacak olan gruplar, bizlere 4 rauntluk soluksuz bir müzikal çarpışma sergileyecek. Çarpışma heyecanının doruklara ulaşacağı saatlerde süpriz konuklar bizleri daha da yükseltecek.

Sadece en iyi olanın kazanacağı bu müzik çarpışmasında sen hangi tarafta olacaksın?


Konuşmaya dahil olmak için: #rbsoundclash’i takip edebilirsiniz.

Bir bumads advertorial içeriğidir.


Yeni Video: The Killers "I Feel It In My Bones"

0
0
Yılı Battleborn albümüyle tamamlayan The Killers, geleneksel yılbaşı şarkısını kliplendirerek yayınladı.



Takıntılar Üzerine 126 Yazarlı Çılgın Bir Kitap

0
0
Twitter profilinde "takıntılı kişilik" yazan bir adam bu kitabı tanıtmasa olmazdı... Senin takıntın ne diye sorsanız eskilerin tabiriyle burdan köye yol olur ama insan olmanın sac ayaklarından biridir tuhaf alışkanlıklar... Sağlıklı insanın o kimselere göstermediği karanlık yanıyla tanışmak hayli zevkli, okuması da bir o kadar keyifli olmasın da ne olsun?...

Bu yılın en önemli yayınevi haline gelen Yitik Ülke'den tam da ruhumuza uygun çok yazarlı kolektif kitaplara eklenen "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı", kadrosunda blog yazarlarını barındırmasıyla da önem taşıyor. Dönem dönem bu sayfalarda bolca dile getirdiğim blogların ciddiye alınmaması serzenişinin tam aksine, Yitik Ülke blog yazarlarına sık sık dost eli uzatıyor, takip ediyor ve projelerine ortak olmaya çağırıyor. Ki bu alanda geride kalan kitaplarla bunu göstermiş durumdalar. Geçtiğimiz ay yazdığım yazıdan hatırlayan vardır, yine aynı yayınevinin bünyesindeki Potkal Kitap'tan iki yazar bağlantı kurmuş ve kitaplarını imzalayıp göndermişlerdi. Dolayısıyla hem yazarlarıyla, hem de yayınlarıyla blog yazarlarının mutlaka tanışması gereken bir yayınevi Yitik Ülke... Destek olmak da boynumuzun borcu...

Büyük ilgi gören 90 yazarlı "80'lerde Çocuk Olmak Kitabı" ve 111 yazarlı "90'lar Kitabı"ndan sonra, yazarlarının tamamını sosyal medya üzerinden seçen 126 yazarlı ilgi çekici bir kitap daha: "Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı". Kadir Aydemir yine Yitik Ülke Yayınları için hazırladı.

Kitabın kapak arkası tanıtım metni şöyle:

Hangimiz normaliz, hangimiz tuhaf? Neye göre, kime göre? –Gülmeyin. Peki ya insanlık gerçekten de “bütünüyle kuşkuda”ysa? Hayat denen oyuna devam ediyoruz, devam ederken birbirimizi ne kadar tanıyoruz dersiniz? Bir insan bir insanı ne kadar, nereye kadar keşfedebilir? İşte bu kitapta anlatılan her şey, belki de “Beni hiç tanımıyorsun!” alt başlığımızı destekliyor. Türkiye’den 126 yazarın bir araya gelip oluşturduğu, yazar Kadir Aydemir’in projelendirdiği “Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı”nı okurken birbirinden ilginç insanların en bilinmedik huylarını öğreneceksiniz. 126 kişilik dev yazar kadromuzda Cem Özer, Ece Gürsel, Bihter Dinçel, Elif Ezgi Uzmansel, Ahu Akkaya, Ece Dorsay, Ece Pirim, Nilay Örnek, Arya Su Altıoklar, Tolga Akyıldız, Ferhat Uludere, Göksel Bekmezci ve Onur Behramoğlu gibi değişik dünyalardan, farklı meslek gruplarından pek çok sanatçı, yazar, şair, gazeteci, komedyen, karikatürist, avukat ve doktorun yanında öğrenciler, ev hanımları, anneler- babalar, oyuncular, mühendisler, işsizler, yapayalnız insanlar ve âşıklar da var. 126 kişinin gariplikleriyle de bitmiyor kitap, “Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı”nda dünyanın en ünlü isimlerinin takıntıları nelermiş onları da öğreneceksiniz.

O güzel şiirinde “Sakın şaşırma!” demişti hani Orhan Veli…

Gerçekten de tüm bunlara hazır mısınız?

Bu kitap elinizden düşmeyecek ve burada anlatılanlar rüyalarınıza bile girecek…

Bakın, iyi düşünün… Sayfalarda yazılanları okuduktan sonra bizden sakın nefret etmeyin!

Şaka bir yana, dilden dile anlatılacak çok keyifli bir yolculuk sizi bekliyor. İyi okumalar!

Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı'nda İlginç ve Benzersiz Takıntılarıyla Yer Alan Yazarlar
13 │ Hangimiz Normal ki? / Kadir Aydemir
15 │ Hunili Dünya / Begüm Akıncı
17 │ Hangisi Tuhaf Hangisi Olağan? / Adil İzci
19 │ Atın İntikamı / Ahmet Akdeniz
21 │ Girintileri Çıkıntıları Saymak / Ahu Akkaya
23 │ Patlıcanı Kıçından Isırmak / Ali Ünal
25 │ Serçeparmak / Alper Akdeniz
27 │ Altı / Alper Kaya
29 │ Ayağa Takılan / Altan Alkan
31 │ Buğuya Yazmak / Ardagül Yıldız
33 │ “Tek” Olsun Benim Olsun! / Arhan Ertan
35 │ Suçlu Oje / Arya Su Altıoklar
37 │ Kıvırgan / Asmin Singez
38 │ Tayt ve Sele / Aydan Çelik
41 │ Sihirbaz Hayaller / Aydan Öksüz
43 │ Diş İpi Kıvamında / Aydın İleri
45 │ Bıdık / Aysun Aktaş
47 │ Üç Kere Yıkanmazsam Eğer / Ayşegül Erdoğan
49 │ Geç Kalmak Değil Niye Geç Kaldığın Tuhaftır / Ayşegül Tabak
51 │ Kare Kare Yollar Taştan, Sen Çıkardın Beni Baştan / Banu Özkan Tozluyurt
52 │ Tuhaf Olan “Can”dır / Başak Yener
54 │ Deligasyon / Begüm Akıncı
56 │ Bir Tanrı’yı Bir de Beni Sakın Unutma / Begüm Seyrek
58 │ Batılın Ahını Aldım / Bengü Türköz
60 │ İplik Toplayıcı / Betül Dursun
62 │ Haftu Zıya-Antifaşist Çekmece / Betül Kanbolat
64 │ Bünyemin Adaleti / Bihter Dinçel
66 │ Ver O Çorabı Bize Evlat! / Bilge Hakan
68 │ Bir Alışveriş Bir Değiş / Birsen G. Tarhan
69 │ Sıraya Dizmek / Bozkurt K. Yılmaz
71 │ Tuval Duvarlar / Burçe Gürsel
73 │ A(lı)şığım / Cem Özer
75 │ Kutu / Cenk Burduroğlu
77 │ Siz Su’sar mısınız? / Ceren Akıllıoğlu
79 │ Saç Kurutma Makinesiyle Gönül Bağım / Çiğdem Eren Kiziroğlu
81 │ “Yırt At” Deme Bana! / Deniz Batu Ebinç
83 │ “Damak Zevki” Diye Yazılır “Tuhaf Tatlar” Diye Okunur / Dilara Mete
85 │ Ağzınıza Mukayyet Olun! / Dilek Neşe Açıker
86 │ Elinde Makas Varsa… / Dilvin Yücebarlas
88 │ Alışkanlık mı Kafa Ütüleme mi / Ebru Ergünay
90 │ Kamuko Netsret, Kamşunok Netsret / Ece Dorsay
92 │ Zemin Kaygansa Deodorantsız Çıkmam Abi! / Ece Göktay
94 │ Milimetrik Hiza / Ece Gürsel
96 │ Korku Yok! / Ece Pirim
98 │ Bir Battaniye, Bir Ayıcık, Bir Ayşe Bebek / Elif Ebru Batı Wibrew
100 │ Telekinezi Üstadı Olsaydım…/ Elif Ezgi Uzmansel
102 │ Fısfıs-ı Ahmer Cemiyeti Kurucusu Ben Zihni Sinir Adam / Erkut Tokman
104 │ Benim Değil, Yanlışlıkla Dökülenin Başarısıdır! / Esra Karaosmanoğlu
106 │ Mesleki Hayaller ya da Hayali Meslekler / Esra Tanrıbilir
108 │ Bir Tabela Sevdalısının İtirafı / Ezgi Atabilen
110 │ Tenis Topu ve Ayak Parmaklarım / Fatih Danacı
112 │ Keçileri Saymak / Feray Demiray
114 │ Asansör / Ferhat Kınacı
116 │ Bira Kapağında Bedava Aramak / Ferhat Uludere
118 │ Sayılar / Filiz Çapar Şahin
120 │ Takıntılar Gecenin Kör Karanlığında Hortlar! / Funda Bilgili
122 │ Atem “Totem” Ben Seni! / Gamze Bal
123 │ Çeyizdeki Küçük Yastık / Gizem Kara
125 │ Ben ve Ayakkabı Bağcıklarım! / Gökhan Altınordu
127 │ Misafire Ne Zaman Gideceğini Sormak / Göksel Bekmezci
129 │ Semi-Klostrofobik / Gözde Aktürk
131 │ Kadınlar ve Yüksek Topuklar / Gülay Özdemir
133 │ Biyolojik Saat / Gülsel Ceren Güneş
134 │ Tatlı Merak / Günsu Yiğitcan
136 │ Koş, Hep Koş! / Hakan Tağmaç
138 │ Çantanın İçindeki Çanta / İlknur Bektaş
140 │ Güne Aynı Şeyleri Yaparak Başlamak / İmge Tan
142 │ Deprem Dede / İrfan Kurudirek
144 │ Ayakkabı Bağcıkları Benim Dilimi Çözer / İsmail Sertaç Yılmaz
146 │ Tuvalet Oyuncusu / Julide Didem Yağbasan
148 │ Çaya Yağ Katmak / Kadir Aydemir
150 │ “Tuvaletin” Bendeki Kısa Tarihi / Kağan Konçak
151 │ Çalınmış Uykum O Çorabın İçinde / Mehmet Özen
153 │ Elim Tende / Meltem Özbey
155 │ Sizi Soyabilir miyim Acaba? / Merve Küçüksarp
157 │ Kıpır Kıpır / Mine Kasman
158 │ Ne “Tuhaf” Yersin İlahi Tuhafiye / Murad Çobanoğlu
160 │ Bardak Tabağı Kuru Olur / Murat Girgin
161 │ Gözlük Gözüme Gözlük Gözüme… / Mustafa Atapay
162 │ Takılma! Zaman Her Şeyin İlacı… / Mutlu Hesapçı
164 │ Yok Artık Lebron James! / Müge Sandıkçıoğlu
166 │ Vampir / Nehir Yılmaz
168 │ Siz Hiç Kendinize Hediye Paketi Yaptırdınız mı? / Nilay Örnek
171 │ Sayılar / Nilgün Üren
173 │ Balon Adam / Onur Akbudak
175 │ Tuhaf Mavi Bir Kuş / Onur Behramoğlu
177 │ Çift Sayılar / Orhan Bahtiyar
179 │ Sevilmeyeni Sevmek / Ömer Fikret Şen
181 │ Alışkan Tuhaflıklarım / Ömer Harmankaya
183 │ Kahve İçme, Kararırsın! / Ömür Kurt
185 │ Koleksiyoner / Özge Aslan
187 │ Beni Her Yerde Tanırsınız / Özgür Özkü
189 │ Yazan Ayak Parmakları / Öznur Altıntaş
191 │ Bir Tuhaf Yazmak / Pelin Özer
193 │ Muck!.. / Pınar Gözpınar
195 │ Diyetteyim / Pınar Karadede
197 │ Aranan Poşet Hırsızı / Püren Ödemiş
199 │ Panda Olmuşum Haberim Yok / Rayka Nayır Güven
201 │ Gazete Çöplüğü / Reyhan Ordulu
203 │ Gereksiz Meşguliyet / Seda Yiğitcan
205 │ Bu Kız Deli Olacak! / Sedef Özkan
207 │ Yan Yana / Sefa Tunç
209 │ Yaralı Dudakların Hikâyesi / Selen Serdaroğlu
211 │ Şeytanla Pazarlık / Selgin GB
213 │ Ne Okuyorsunuz? / Serdar Tütün
215 │ “Kızım, Ayakkabılarını Bağla, Düşersin Sonra” / Sevde Kaldıroğlu
217 │ Sarı Hapishanem ve Limon / Sevgi Karaca
219 │ Plakalara Takılan Hayatlar / Sibel Bahçetepe
221 │ Üzüm Sirkesi / Sinem Koyun Muştu
223 │ Okurun Mimik Performansı / Suavi Kemal Yazgıç
225 │ Kura’nın Adaleti / Sultan Komut
227 │ Sümük / Şahin Özbay
229 │ (K.K.K.K.K.) / Şenay Tanrıvermiş
231 │ Vat İz Metriks Ulan! / Tevfik Giray Tayyar
233 │ Gidememenin Tuhaf Hafifliği / Tolga Akyıldız
235 │ Ahtapotlar! / Tuğçe Kılıç
237 │ Bir Oğlak’ın Suyla İmtihanı / Tunca Çaylant
239 │ Takınç / Tülin Dursun
241 │ Çizgi Romanla Uçmak, Konmak / Ümit Kireççi
243 │ Nasıl Yani? / Vadi Çiçekli
245 │ Nişasta Kafası! / Yaren Aygen Demir
247 │ Peçetem Olmadan Asla / Yeşim Ağaoğlu
249 │ İsimlerle Zamanda Yolculuk / Yeşim Gökmen
251 │ Sekbançat Falı / Yeşim Simla Resmor
253 │ Para Para Para / Zeynep Sarsılmaz
255 │ Bugün Ne Giysem? / Zeynep Sipahi
257 │ Ertelenmiş Ceza / Zeynep Tüzün
259 │ Tarihi Alışkanlıklar ve Takıntılar Tutanağı / Güncem Topçu Güzel

Tuhaf Alışkanlıklar Kitabı, Hazırlayan. Kadir Aydemir, Yitik Ülke Yayınları, Kasım 2012


The Philly Kid : Klişeler Pes Etmez

0
0
Bir dönem fırtınalar estiren dövüş filmlerine bu yıl eklenen son örnek, ev sinemasında çabucak dilden dile yayılarak kendini izleten “The Philly Kid”; genç bir adamın bir gecede değişen hayatının bedelini ödedikten sonra bile dertlerinin bitemeyeceğini dünyanın ona göstermesini anlatıyor. Türün tüm diğer örnekleri gibi...

Küçük çaplı film, her yıl peşpeşe çevrilen hızlı üretim çek, hemen piyasaya sürlerden farklı olarak daha derli toplu... En azından kendisini ciddiye alarak iyi-kötü bir öykü sunmaya çalışıyor. Filmde tahliye memurunu oynayan Adam Mervis’in yazdığı senaryonun yönetmenliğini yine bir aktör üstlenmiş: Jason Connery... B-türü filmleri konusunda şimdiden kendine sağlam bir kariyer edinen Connery, türden türe atlamış bir yönetmen olarak tanınmış oyuncularla çalışması sayesinde bir şekilde artık adı duyulan filmlere imza atmış durumda. Cuba Gooding Jr.’lu 2009 yapımı “The Devil's Tomb” aksiyon ve gerilimi bir arada sunarak ilk yönetmenlik sınavını veren Connery, ev sineması piyasasında filmini geniş kitlelere izletmeyi başarmıştı. Aynı yıl birde bilimkurguya girişmişti... “Pandemic”, tam döneminde gelmiş virüs ve kıyamet formülüyle türe ilgi duyanlara ulaşabilmişti. Benzer formüle “51” ile geçtiğimiz yılı kapatan Connery, bu kez dövüş filmiyle çıkıyor izleyici karşısına. Ev sinemasında bolca film izliyorsanız adlarını duyduğunuz, izlediğiniz bu üç film karşımızdaki film için bir öngörü sunuyor. En azından sıkılmama garantisi var...

“Philadelphialı Çocuk”, Dillon adında bir dövüşçünün öyküsü... Yanlış yer ve zamanda başa gelen talihsiz olayla hızlı açılış yapan film, kahramanımızın 10 yıl sonra hapisten çıkmasıyla başlıyor öyküsünü anlatmaya... Hapiste ona yardım eden bir arkadaş, iyi niyetli bir tahliye memuru, olayı unutmayan bir kirli polis öykünün sac ayaklarını oluşturuyor. Dillon yapıyor aslında yeni başlangıcını, tahliye sonrası yeni işinde herşey dümdüz, güvenli... Ama arkadaşının borcu için yapacağı fedakarlık için herşey yön değiştiriyor... Eski NSAA şampiyonu güreşçi, dövüşmek için kafese giriyor... Borcu sıfırlamak için üç dövüş yapmak ve kazanmak zorunda... Bu sırada antrenör klişesi de ekleniyor kadroya... Basit bir öykü, türün tüm dinamikleriyle arzı endam eyliyor 90 dakika boyunca... Bir şekilde kazanmak zorunda olan bir dövüşçü, efsaneleri eğiten bir antrenör, kirli polisin tacizleri, arkadaşın kız kardeşinden sevgili derken kritik maçta rakip ayıboğan bir rus... “Saf amerikan” tezahüratları... Elbette antremanlarda bolca tekrarlanan diyalog: “-Şampiyonlar ne yapmaz?” “-Pes Etmez!”... 

Başrolünde “The Unit”ten tanıdığımız Wes Chatham’ın yer aldığı filmin kadrosu tanıdık simalardan oluşuyor. İlk “Final Destination” ve “Nikita”dan Devon Sawa, “I Spit on Your Grave” ile çıkış yapan Sarah Butler ve Neal McDonough vasat oyunculuklarla dolu kadronun öne çıkanları... Klişe senaryo ve karakterler derken filmi bu kadar izlenebilir kılan ve bazı sitelerde övgüyle bahsedilmesine yol açan ise, yönetmenin işçiliği... Tabi vasat olmak kaydıyla... Kafes dövüşleri, antremanlar derken bolca adrenalin salgılamayı bekleyenler, maç sahnelerinde heyecanlanmayı bekleyenler başka filme yönelebilir... Türün izleyicileri dışında vakit kaybından ibaret formüle bir film var karşımızda...

Sonuç olarak, konusuna hızlıca giren ve yönünden sapmadan direk hedefine doğru tempo yapan “The Philly Kid”, klişelerin asla pes etmeyeceğinin kanıtı...



İlk Fragman: Star Trek Into Darkness

0
0
Tam fragmanı 17 Aralık'ta yayınlanacak "Star Trek Into Darkness"ın ilk fragmanı yayınlandı.

J.J. Abrams'ın yönettiği filmin kadrosunda Chris Pine, Zachary Quinto, Karl Urban, Anton Yelchin, Zoe Saldana, John Cho, Simon Pegg, Alice Eve, Peter Weller ve Noel Clarke yer alıyor. Beyazperde de izlemek için beklememiz gereken tarihse 17 Mayıs 2013.



Yirmi Yazar… Yirmi Öykü… Yirmi Cinayet : Kar İzleri Örttü

0
0
Bir yazar bir yılbaşı günü, karlar altında işlenen bir cinayeti yazarsa ortaya nasıl bir öykü çıkar?

Edebi lezzeti olan bir cinayet öyküsü çıkar kuşkusuz. Ya yirmi yazar aynı işi yaparsa…

Ortaya birbirinden tamamıyla farklı yirmi ilginç öykü çıkar. 

Alışılmadık dünyalarda dolaşıp farklı olaylara tanık olmak, tuhaf insanlarla karşılaşmak ve bir cinayetin perde arkasına göz atmak isteyenler için bulunmaz bir derleme. 

Planlanmış cinayetler de var, ansızın gelişenler de, faili meçhuller de var, göz önünde işlenenler de. Fantastik bir dünyada işlenen suçla kar altında romantik ortamları fon edinenler de…

Yirmi yazarın bir araya gelmeleriyle, gerçekten de çok özel bir çalışmayla sonuçlanan bu kitap, yılbaşı için sürprizli bir hediye.

12 Aralık’ta tüm kitabevlerinde!



Yeni Video: Sigur Rós "Leaning Towards Solace"

0
0
Sigur Rós'un "Valtari Mystery Film Experiment"i sayesinde müthiş kısa filmler izlemeye devam ediyoruz. 16. videonun yönetmeni Floria Sigismondi, “Leaning Toward Solace” adını verdiği kısa filminde “Dauðalogn” ve “Varúð.”yu kullanmış... 12 dakikalık filmin başrollerini Elle Fanning ve John Hawkes paylaşmış...



Kızlarından Babalarına Mektup Var: İmza Kızın

0
0
Babalar ve kızları arasındaki o çok özel, kızların tüm yaşamlarındaki en önemli düğümlerden biri olan ilişkiyi, kızları babalarına mektup yazarak anlattılar. Bir zamanlar babalarının küçük kızları olan üç kadın ‘Hadi’ dedi ve çeşitli yaşlardan, farklı kesimlerden, ayrı görüşlerden yüz küsur kadın kâğıdı kalemi eline alıp yaşamlarındaki ilk erkeğe, babalarına yazdıkları bir sayfa mektupla onların kendileri için ne kadar önemli olduğunu tüm yalınlığıyla ortaya koydular. Kimi ‘Babam keşke hayatta olsaydı’ diye iç geçirirken kimi ‘Zamanında keşke yan yana dururken daha fazla anlatıp birbirimizi dinleyebilseydik’ diyordu. Bu hayata hazırlanırken babası kimine güçlü bir dayanak olmuştu, kimisi içinse babası hatırlanması bile sonsuz acılar veren, en ufak tereddüt duymaksızın küçük kızını terk edip gitmiş bir adamdı.

Bir bakıma hepsi için tek bir gerçek vardı: içlerindeki küçük kız çocuğu salıncakla gökyüzüne doğru yükselip saçları rüzgârla savrulurken arkasında durup onu sallayan adamın güçlü kollarının öne doğru her gidişte kendisini daha yükseğe çıkaracağından emin olmak, salıncaktan inerken bir yeri incinmesin diye elini tuttuğunda onun avucunun sıcaklığını hissetmek istiyorlardı.

Geliri 21.Yüzyıl Eğitim ve Kültür Vakfı (YEKÜV) kanalıyla, çocukların eğitimi için bağışlanacak olan bu kitap, belki de daha önce ortaya konmamış “nasıl bir kız babası" olunacağının bir kılavuzu niteliğinde.

Yitik Ülke Yayınlarından çıkan Selgin GB, Esra Aylin Akalın ve Banu Özkan Tozluyurt'un hazırladığı 114 Yazarlı İmza Kızın, bütün kitabevlerinde...

İşte kitapta yer alan tüm yazarlar:

Yazarlar ve Babaları

Önsöz : Prof. Dr. Bengi Semerci
Anıl Çeltek Başaran         Memduh Çeltek 
Arzu Aksoy      Alper Akalın
Arzu Baydur Sarıyer     Tevfik Baydur
Asiye Telek      Şakir Telek
Aslı Çakır Parmaksızoğlu    Ahmet Erol Çakır
Asuman Yelen    Mehmet Şefik Yelen
Atalet       Cemal Bey
Ayça Erdura Ozar    Ersan Erdura
Aylin Sılığ       Babama
Ayşe Erbulak      Altan Erbulak
Ayşe Serpil Şengör      Yaşar Sayar
Ayşe Tolga       Ali Tolga
Ayşen Peren       Ekrem Ermiş
Bahar Tapkaç      Şadan Çelik
Balçiçek İlter     Kerem İlter
Bânu Conker       M. Kadir Conker
Banu Çanga       Şaban Aydemir
Banu Noyan     Ayhan Olgaç
Banu Özkan Tozluyurt     Celal Özkan
Bilge Yakupoğlu     Özer Benol
Birsen Sayar       Naki Toprakeşenler
Çiçek Dilligil Öztoprak     Avni Dilligil
Çiğdem Kırıkoğlu      Hasan Kırıkoğlu
Çiğdem Özkan      Saim Işıkeş
Dalya Oskay      Ünsal Oskay
Damla Mafyan Kolburan     Garo Mafyan
Defne Ongun Müminoğlu     Alpaslan Ongun
Defne Oskay       Ünsal Oskay
Didem      İlhan Akalınlar
Dilek İpek Oğul      Ali Civan
Duru Tozluyurt      Ali Erkan Tozluyurt
Ebru Yavuzkal      Cemil Yavuzkal
Ece        Muzaffer Bey
Ece Arar       Doğan Arar
Ece Pirim       Ali Pirim
Eda Cirit       Kadir Cirit
Ekin Tepe      Savaş Tepe
Ela Dereköylü     Cengiz Alkan
Elif Key      İrfan Key
Emine Gönel      Enver Esenkova
Emine Gülsen Danacı    Hamdi Tecer
Esra Aylin Akalın     M. Nazım Danacı
Eylül Şen      Halit Şen
Ferhan Şensoy     Ferhan Şensoy
Figen Gürdöl      Mehmet Ali Gürdöl
Figen Midilli      İshak Midilli
Gamze Coşkun Dikmen    Osman Celalettin Coşkun
Gamze Sayar      Ayhan Kızılay
Gizem Dinçbaş     Sezai Dinçbaş
Gonca Çömen Keskin    Önder Çömen
Güldem Çalkavur Şahan    Ragıp Çalkavur
Gülseren Can      Hüseyin Can
Günnaz Şengör     Rıza Nur Çatalkaya
Hande       Tahir Bey
Hande Harmancı      E. Tuncay Gençel
Hanife Mutlu    Mustafa Kurşuncuoğlu
HÜR’ce (Hürrem Görgün)   Cenap Halim Görgün
Iraz Yöntem     Selçuk Yöntem
Işık Elçi      Esat Çetin
Işıl Evrim Akgün     Yakup Akgün
İlkiz Özcan Sönmez     Erdoğan Özcan
İpek Akyüz Aşkın     Şadan Akyüz
İpek Ülkeroğlu     Yusuf Kösoğlu ve Yıldırım İlhan Ülkeroğlu
Julide Bozkurt Tatar     Rıza Bozkurt
Lâl Denizli      Mustafa Denizli
Lale Celepoğlu     Avni Celepoğlu
Merve İldeniz      Ahmet Nüzhet İldeniz
Müge Sandıkçıoğlu     Yusuf Kökdamar
Müzeyyen Ertunç     Ali Elmas
Natali Kalyoncu Şengezer    Fedon
Neslihan Gök Kazdal    Yunus Gök
Nihan Caner Akkarpat   Kemal Caner
Nihan Gök      Yunus Gök
Nilüfer Ekşioğlu    Mehmet Suat Ekşioğlu
Nilüfer Soyiç      Zafer Soyiç
Nur Aksu      Hüseyin Akın
Nurşen Şenol Güllüoğlu    M. Naim Şenol
Özge Mumcu      Uğur Mumcu
Özgün Tansöker Danacı    Doğan Tansöker
Özgür Vahide Dinç    Bekir Aydın
Özlem Akayadın     Hüseyin Yaşar Özad
Özlem Kanbak     Erkan Kanbak
Özlem Kiper      Özgen Ön
Özlem Uysaler     Mehmet Uysaler
Özlem Yıldız Serter     Ertuğrul Yıldız
Parla Şenol      Armağan Şenol
Sadece Özlem     Hüsnü Bey’e
Seda Kaya Güler     Mehmet Kaya
Seda Şumnulu Diker     Sıtkı Şumnulu
Selgin GB      Kemal Gökdere
Sema Yontar      Eşref Yontar
Sevda Kayra Türk     Süleyman Kayra
Sevil Mürtezaoğlu     Kemal Gökdere
Sevinç Erbulak     Altan Erbulak
Silva Hagopyan     Kapriyel Hagopyan
Süreyya Duygu Yalçın    Sevgili Biri
Şadıman Şenbalkan     İsmet Şenbalkan
Şule Zeybek      Namık Kemal Zeybek
Tuğba Akdağ Ozan     Orhan Akdağ
Tules Koçak      Akın Koçak
Tülay Sarı      Muzaffer Çulha
Tülin Bozkoyunlu      İsmail Kaymakçı
Yasemin Mavi     Mehmet Bey
Yasemin Meriç       Zeki Meriç
Yeşim Mutlu      Aydın Mutlu
Yonca Evcimik     İ. Kenan Evcimik
Yonca Tokbaş     Ali Erşan Köseoğlu
Zehra Gülen Sarnav     Hamdi Tecer
Zeliha Kuşçu      Kadir Kuşçu
Zennur Pakcan     Yılmaz Hancıoğlu
Zerin Kültüral     Mehmet Özkan
Zeynep Armağan Şahan    Mehmet Şahan
Zeynep Türksever     Mehmet Türksever
Züleyha Dokuyucu     Veli Baydemir

2012’nin En İyi Albümleri Listeleri: BBC Music Top 25

0
0
İngilizlerin saygın kanalı BBC Music, 2012'nin en iyi 25 albümünü seçerek listeyi takipçilerine duyurdu. Tüm listelerde ilk 10'un gediklisi olan Frank Ocean bu kez ikinci sırayı alırken, Tame Impala 21. sırada...

BBC MUSIC TOP 25 of 2012
25 Grizzly Bear - Shields
24 Miguel - Kaleidoscope Dream
23 First Aid Kit - The Lion's Roar
22 Emeli Sandé - Our Version of Events
21 Tame Impala - Lonerism
20 Father John Misty - Fear Fun
19 Bill Fay - Life Is People
18 Chromatics - Kill for Love
17 Django Django - Django Django
16 Liars - WIXIW
15 Swans - The Seer
14 Nicki Minaj - Pink Friday: Roman Reloaded
13 Baroness - Yellow & Green
12 Carter Tutti Void - Transverse
11 Mala - Mala in Cuba
10 Alabama Shakes - Boys & Girls
9 Alt-J - An Awesome Wave
8 David Byrne and St Vincent - Love This Giant
7 Busy Signal - Reggae Music Again
6 Death Grips - The Money Store
5 Totally Enormous Extinct Dinosaurs - Trouble
4 Jessie Ware - Devotion
3 Dexys - One Day I'm Going to Soar
2 Frank Ocean - Channel ORANGE
1 Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d. city

Diğer listelere şurdan ulaşabilirsiniz...

Viewing all 3888 articles
Browse latest View live